Home / Najčitanije / Bogati neženja krije mračnu tajnu iz prošlosti

Bogati neženja krije mračnu tajnu iz prošlosti

Miladin je singl muškarac u ranim četrdesetim. Na prvi pogled, deluje kao ozbiljan čovek koji ima ispunjen život. Živi u nasleđenom porodičnom stanu u centru Beograda, vozi brz sportski automobil, radi u srednjoj školi kao profesor istorije, leta provodi na moru, a zime na skijanju u zemlji i inostranstvu. Na računu ima nekoliko desetina hiljada evra, a pored  osnovnog posla u školi, bavi se restauracijom starog nameštaja i antikviteta,  što mu donosi prilično dobru zaradu.

Vodi računa o izgledu, među ženama važi za „poželjnog neženju“, a ipak je još uvek sam.

Svaki put kada ode u posetu roditeljima koji žive u jednom malom mestu u Republici Srpskoj, majka ga dočeka sa istim pitanjem „Kada ćeš nam dovesti snajku“. On se na to samo blago nasmeje.

Međutim, malo ko u Beogradu zna da on potiče iz veoma siromašne porodice. Miladinov otac je radni vek proveo kao šofer, dok je majka domaćica. Stan u srpskoj pretonici nasledili su pre 15 godina od očevog strica koji je bio oficir JNA i nikada se nije ženio.

Kada je Miladin upisao fakultet, roditelji nisu imali novca da mu plaćaju stan, hranu i knjige pa je on odlučio da u zimskom periodu ode u neki od švajcarkih ski centara kako bi zaradio za studije.

Uz pomoć ljudi iz njegovog rodnog mesta koji su radili u Švajcarskoj, odamah se zaposlio u baru jednog hotela. Bio je vredan radnik. Jedne noći dok je zatvarao šank, prišla su mu dva mladića njegovih godina.

– Izvini, momak, potrebna nam je jedna usluga, rekao mu je jedan od njih.

– Momci, izvolite, odgovorio je ljubazno Miladin.

– Mi sada idemo u sobu broj 425 sa dve dame. Da li bi mogao za pola sata da nam doneseš najbolji šampanjac koji imaš, častićemo te, zamolio je mladić.

Miladin je pristao da pomogne svojim zemljacima, inače Sarajlijama – Slaviši i Goranu.

Po dogovoru, tačno na vreme, zakucao je na vrata sobe 425. Otvorio mu je Slaviša. Miladin je ušao u sobu i zatekao dve strankinje u pedesetim koje su pravile društvo, jadva punoletnim, Slaviši i Goranu. Bilo mu je jasno da je vesela četvorka te noći uživala u alkoholu i grupnom seksu.

Dva dana kasnije, strankinje su došle da se raspitaju da li je video Slavišu i Gorana. Iskreno im je odgovorio da nisu dolazili kod njega na piće.

Prošle su tri nedelje, Miladin je imao neočekivanu posetu. Bili su to Slaviša i Goran. Nisu mnogo oklevali – ponudili su mu da krene s njima na putešestvije uz obećanje da će zaraditi mesečno čak deset puta više nego što sada ima. Nije postavljao mnogo pitanja. Odmah je dao otkaz, i mala družina je krenula u obližnji ski centar. Kada su stigli, uzeli su apartman u hotelu i raspakovali se. Slaviša je odlučio da se odmori, a Goran je sa Miladinom krenuo na hotelski bazen. Dok mu je Goran objašnjavao „posao“, prilika se već stvorila – prelepa Klara, bogata udovica, starija godinu dana od Miladinove majke.

– Ona tamo te gleda. Sad ćeš joj prići. Ne govori joj pravo ime, odakle si rodom, kao ni odakle smo došli. Stekni njeno poverenje, neka te noćas pozove u svoju sobu, objasnio mu je Goran.

Miladin je brzo učio. Već poslepar sati, Klara ga je pozvala u svoju sobu. Imao je tremu, ali se ona potrudila da ga prođe. Bila je nezasita i u nekim trenucima prema njemu se ponašala kao da je njen seksualni rob.

On je nekoliko noći pristao na ulogu koju mu je ona dodelila, sve vreme imajući na umu Slavišine i Goranove reči:

– Prati gde drži zlatni nakit i novac.

Došao je i taj dan – sva trojica moraju da se oproste sa svojim bogatim „devojkama u najboljim godinama“ i da za uspomenu ponesu vredan „suvenir“.

Miladin je pokupio priličnu količinu zlata, koje je Klara ponela na zimovanje, dok je ona čvrsto spavala i nestao iz njene sobe i života bez pozdrava – zauvek.

Te godine su imali prilično dobru zimu. Pokradeni nakit su prodali jednom proverenom Turčinu u Nemačkoj i Miladin se vratio kući sa novcem za koji bi u Srbiji morao da radi najmanje pet godina.

Narednih godina, žrtve su lovili u mondemskim letovalištima, ali i poznatim turističkim atrakcijama širom Evrope.

Upoznao je i seksualno zadovoljio bezbroj bogatih udovica i raspuštenica, mahom iz Zapadne Evrope. Samo jednu nije opelješio. Ona se za njega interesovala kao za ljudsko biće, za razliku od drugih koje su želele samo njegovo mlado telo.  Pričala mu je i pokazivala papire i fotografije o svojim humanitarnim akcijama. Govorila je o deci i životinjama sa mnogo ljubavi. Njeni dodiri su bili prožeti iskrenom emocijom. Nije imao srca da je pokrade. Iz njene sobe je izašao praznih džepova i punog srca. Nije žalio.

Nasamarane bogatašice najčešće nisu prijavljivale svoje mlađane pastuve. I one će tajnu šta su radile sa tridset godina mlađim muškarcima poneti u grob (neke su je već  tamo odnele), a i imale su toliko novca da im koji komad nakita „gore – dole“ nije činio neki gubitak da bi se brukle pred policijom, prijateljicama, decom, rođacima…

Miladin je ispite davao u roku. Kada je trebalo da diplomira, odlučio je da pauzira u svojim prevarantskim pohodima, pa je Slaviši i Goranu rekao da mu potraže zamenu. Baš te godine, Slaviša je pao. Završio je u švajcarskom zatvoru, a Goranu se posle toga izgubio svaki trag. Miladin je rešio da se okrene onome za šta se školovao. Aplicirao je za posao profesora istorije u srednjoj školi. Dve godine je radio na zameni, a onda je dobio rešenje za stalno. Voli svoj posao i rad sa mladima.

Svoju prošlost krije kao „zmija noge“ . Nije odustao od potrage za „ženom svog života“. Očekuje iskrenost u vezi, ali se zakelo da partnerki nikada neće otkriti na koji je način došao do bogatstva.

S. V.

Foto: pexels.com

Check Also

“Tatina princeza na zrnu graška” je ušla u svet odraslih iz kog je posle 20 godina braka pobegla u drugu krajnost

Ljubav dođe kada se najmanje nadamo i uopšte nema veze sa tim koliko godina imamo. …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!