Home / Zanimljivosti / LEPOTA (NE) MORA DA BUDE SKUPA: Primenite jednostavne savete za život Suzan Sarandon i izgledaćete sjajno i u osmoj deceniji

LEPOTA (NE) MORA DA BUDE SKUPA: Primenite jednostavne savete za život Suzan Sarandon i izgledaćete sjajno i u osmoj deceniji

Iako je napunila 71. godinu, Suzan Sarandon važi za jednu od najlepših žena Holivuda. Glumica je otkrila svoju životnu filozofiju zahvaljujući kojoj i danas izgleda besprekorno. U narednim redovima otkrivamo vam kojim trikovima se koristi da bi i u osmoj deceniji života nosila laskavu titulu “seks simbola”.

 Važno je imati filozofiju

Na pitanje mogu li kozmetički proizvodi pomoći ženama da budu samopouzdane i autentične, Suzan je rekla:

– Jedna od najvažnijih stvari u životu je biti autentičan. Ako sam s godinama naučila nešto, to je da moram biti iskrena prema sebi i dopustiti sebi malo zabave s vremena na vreme. Mislim da je zabavno za žene da se kreativno izražavaju kroz šminku i frizuru.

Ona je takođe objasnila da nije poenta u tome da samo izgledate sjajno, već i da se tako i osećate.

Bez straha od starenja

Suzan tvrdi da najbolji savet za lepotu nije dobila ni od šminkerke, ni od frizerke, već pisca Gabrijela Garsije Markesa. Ona je citirala deo iz njegovog romana “Ljubav u doba kolere”:

– Godine nemaju stvarnost, osim u fizičkom svetu. Suština ljudskog bića otporna je na vremensko razdoblje. Naši unutrašnji životi su večni, što znači da je naš duh ostao tako mlad i snažan kao kad smo bili u punom cvatu.

Određena pravila mogu odrediti žensku lepotu nakon što se stigne do određene životne dobi, ali Suzan Sarandon ne sledi nijedno od ovih pravila.

Njen savet koji možete da usvojite? Dovoljno je da budete autentični  i da imate samopouzdanja.

– Ne postoji ništa što ne možete učiniti zbog svojih godina. S vremenom i iskustvom, počinjete biti manje teški, cenite to ko ste i bolje se osećate u svojoj koži. One stvari koje ste smatrali svojim nedostacima (manama) postaju vaša snaga i ponosno ih pokazujete. Ne osećate potrebu da se bilo kome izvinjavate zbog toga što jeste.

Sreća je najvažnija od svih stvari u životu

Na pitanje “kada se oseća najlepšom”, glumica odgovora:

– Kada sam sa svojom decom i unucima. Kad me pitaju što me najbolje opisuje, ne kažem da sam aktivistkinja i glumica, već kažem da sam majka. Majčinstvo može biti najsloženija uloga u životu.

Ona dalje navodi kako smeh čini da se osećate lepom i da izgledate mlađe.

–  Život je kratak, zato uživajte “u vožnji” i ne brinite se previše. Kada ste srećni, sijate spolja i unutra, kaže Suzan.

Važno je da usvojite i primenite dobar životni stil

Glumica je svesna da životni stil koji vodimo utiče na našu kožu.

– Trudim se da vodim zdrav i uravnotežen životni stil, koliko god je to moguće. Naravno da nisam savršena, ali pokušavam da se dobro hranim i vežbam, kako bi ostala fizički i psihički zgodna, tvrdi ona.

Hidratacija i zdrav san

– Moja tajna za lepu kožu je svakodnevna hidratacija, mnogo sna i redovno ponavljanje tih navika. Ovo je jako bitno da zapamtite i sprovodite jer će zaista podmladiti kožu za nekoliko godina, kaže Sarandon.

Ona ujutru koristi blago sredstvo za čišćenje lica, nakon čega stavlja zaštitni serum i intenzivnu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

Kada spava, obavezna je noćna anti-ejdž krema, za koju tvrdi da ima veliki uticaj na živost njenog tena jer pomaže koži da povrati glatkoću i mekoću, a istovremeno smanjuje i posvetljuje tamne mrlje.

Budućnost se planira kad imate 20 godina

– Volela bih da sam bila opreznija i da sam se bolje brinula za svoju kožu kad sam bila mlađa, ali mladi se osećaju nepobedivo, a onda prođe deset i više godina i shvatite da to niste. Zato je najbolje stvarno obratiti pažnju na svoju kožu i pronaći kvalitetne proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. I počnite što pre, rekla je.

Stvari koje u svakom trenutku ima: Maskara, dobar ruž za usne…

– Krema za zaštitu od sunca, dobro vlaži kožu i osigurava svež, odmoran ten. Pre nanošenja šminke, stavljam preventivni serum koji štiti moju kožu od slobodnih radikala, balzam da zadrži mekoću usana, a dobra maskara može puno toga da učini, tvrdi ona.

Leti, kako kaže, njeno lice može izgledati “suvo i iscrpljeno”, zbog čega uvek  ima dobru hidratantnu kremu.

– I zato što nikad ne znate šta bi se moglo dogoditi, uvek imam na sebi ruž za usne. S pravim karminom nikada ne možete pogrešiti, odlučna je glumica.

Umesto zaključka

– Lepota je nešto što svet čini boljim. Proizvoljna je i hirovita. Za mene je lepa osoba neko ko je jak i lep iznutra, neko ko ostavlja iza sebe bolji svet. To je ono što ja pokušavam da uradim u svom životu, otkriva tajnu glumuce Suzan Sarandon portal Livingly.

Foto: pexels.com

Check Also

Žena koja poseduje OVO može da osvoji BAŠ svakog muškarca

Neki ljudi su prirodno lepi, a neki su stekli određene kvalitete kojima privlače suprotan pol. …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!