Home / Naslovna / NAPETI STE? Opustite se u trenutku uz pomoć ove jednostavne tehnike (FOTO)

NAPETI STE? Opustite se u trenutku uz pomoć ove jednostavne tehnike (FOTO)

Koliko puta ste obratili pažnju na svoj dah? Kada ste poslednji put osetili svoje disanje? Da li su vam oni koji vas vole, kada vide da ste ljuti rekli “Udahni duboko i izbroj do 10”, i jeste li ih poslušali?

Disanje je proces koji nesvesno radimo, a kada se samo malo koncentrišemo na svoj dah postajemo svesni sadašnjeg trenutka i na taj način se prirodno opuštamo.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti kako da se najbrže i najlakše opustite uz pomoć disanja. Sve što je potrebno je da pratite animaciju i da uskladite svoj udah i izdah sa ritmom na njoj. Uvlačite vazduh kroz nos onoliko trenutaka koliko je prikazano na animaciji, a izdahnite na usta ili na nos. Neka izdah traje onoliko sekundi koliko je to prikazano na animaciji.

Takođe bi bilo dobro da ste u tihoj prostoriji i u sedećem položaju. Možete pustiti i opuštajuću muziku. U svakom slučaju, najvažnije je koncentrisati se na svoje disanje.

Udahnite svež vazduh, a izdahnite brige koje vas muče.

Ovu vežbu možete raditi bilo gde i bilo kada, zapravo svaki put kad osetite napetost ili ste pod stresom. Jednostavna je i pomaže.

Inhale – udahni

Exhale – izdani

S.V.

Foto: tenor, pexels.com

 

Check Also

LEKOVITA HRANA: Recept za supu koja je do 100 puta efikasnija od antibiotika!

U sezoni virusa i gripa, malo ko se izvuče bez posete lekaru, injekcija i antibiotika. …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!