Home / Naslovna / LOLA SE SMUVALA SA 40 GODINA STARIJIM ŠEFOM: Pored njega je završila fakultet, a onda odlučila da osnuje porodicu sa drugim muškarcem

LOLA SE SMUVALA SA 40 GODINA STARIJIM ŠEFOM: Pored njega je završila fakultet, a onda odlučila da osnuje porodicu sa drugim muškarcem

Lola je kao odličan student ekonomije na državnom fakultetu dobila ponudu da radi pola radnog vremena u jednoj domaćoj, privatnoj firmi. Sa još tri kolegince, pojavila se na poslu u trenutku kad su zaposleni napravili iznenađenje za jednog od tri (su)vlasnika kompanije, koji je slavio 60. rođendan.

Dušan je ugasio svećice i zamislio želju u trenutku kada ju je ugledao.

– Srećan vam rođendan, da još dugo poživite! Ja sam Lola, rekla dvadesetjednogodišnja studentkinja.

– Uz takvu mladost i lepotu, sigurno će biti tako, odgovorio je Dušan.

Narednih nedelja, Loline drugarice i koleginice držale su se strogo dogovorenog radnog vremena, dok je ona ostajala duže. U tajne posla, uvodio ju je lično Dušan. Jednom joj je predložio da odu na večeru, što je ona prihvatila. Otkrila mu je da iz strogo patrijahalne porodice iz Banja Luke i da njen otac veruje da još uvek nije stupila u seksualne odnose.

– Ali, jesi, pitao ju je Dušan.

– Jesam, rekla, pocrvenela i spustila pogled.

Da bi prekinuo neprijatnu scenu, počeo je da priča o sebi. Otkrio je da je razveden, da su mu deca odavno samostalna, kao i da žive van Srbije. On živi sam u prostranom stanu u centru Beograda.

Sutradan su u firmi imali mnogo posla. Radno vreme se odavno završilo, a Lola je obećala Dušanu da će mu pomoći, pa je on svojoj sekretarici rekao da je slobodna. Ozbiljno su bili zadubljeni u posao. U nekom trenutku, šef je predložio da poruče hranu što je studentkinja sa oduševljnjem prihvatila.

– Prijao bi mi neki alkohol sada, rekla je Lola dok su jeli kinesku hranu.

Dušan je izvadio viski i sipao oboma. Uskoro je pustio „muziku njegove mladosti“ i njih dvoje su zaplesali.

U jednom trenutku, usne su im se spojile. Ubrzo im je odeća bila na podu. Dušan je seo u svoju direktorsku fotelju, a devojka preko njega.

Lola je dan kasnije došla na posao i odmah naglasila da će morati ranije da izađe.

– Zašto, ceo dan me izbegavaš, šta se desilo, bio je zabrinut je Dušan.

– Moram da idem kući na vikend, baki nije dobro.

– Ja ću te voziti, ponudio joj je.

– Ne smem s tobom kući, otac bi me ubio, bila je iskrena.

– Uzeću neki hotel dok ti budeš sa njima, to nije problem. Biće sve u redu, kazao je Dušan.

Krenuli su na put kasno popodne. Dušan je Loli na otvorenom putu dao da vozi njegovu „ljutu mašinu“.

– Ovde stani, ne mogu s tobom dalje. Ako me neko vidi i prenese, ubiće me moji, rekla je Lola kada su stigli u Banja Luku.

Dušan ju je bez reči poslušao i, pri izlasku, iz kola rekao:

– Nikad se pored nekog nisam ovako dobro osećao. Hvala ti. Učiniću sve što je potrebno samo da TI budeš srećna.

Otišla je bez reči.

Dva dana kasnije, Lola mu se javila porukom:

– Krenula sam, sačekaj me tamo gde smo se rastali. Dolazim za pola sata.

Dušan je bio presrećan što je ponovo vidi, iako je  imala tužne vesti – baki su dani odbrojani.

– Ona me je odgajila, teško mi je, rekla mu je kroz suze.

Ponudio joj je da, kad stignu u Beograd, odu u njen stan po stvari, pa produže kod njega i tamo zajedno prespavaju. Prihvatila je. Iako umorni od puta, celu noć su vodili ljubav. Ujutru je Dušan ustao pre nje, spremio doručak i doneo u krevet.

– Imam jedan predlog, javićemo da smo bolesni i ostaćemo ceo dan u krevetu, šta misliš, pitao je Lolu.

– Razmazićeš me, rekla mu je ona.

– Ti si mene već razmazila, uzvratio je Dušan.

Lola je narednih meseci otkazala stan sa cimerkom i uzela sobu kod starije žene u Dušanovom komšiluku kao pokriće za oca kojem ni u najluđim snovima nije bila spremna da kaže kako ustvari živi sa čovekom koji je od nje stariji 40 godina.

Ispite je i dalje davala u roku, Dušan joj je povećao platu, a smanjio obaveze u firmi. Letovali su dva puta godišnje – u maju i oktobru. Lola je sa svojim partnerom išla na svako njegovo službeno putovanje. Videla je celu Evropu, i ostvarila najveću želju iz detinjstva – posetila je Dizniled u Anahajmu (u blizini Los Anđelesa, Kalifornija).

Na okolinu nisu mnogo obraćali pažnju, kao i na poglede slučajnih prolaznika pune osude zbog toga što se drže za ruke. Dušana su vršnjaci podržavali, u firmi se (glasno) nije pričalo o tome, a Lola se od svih koleginica i drugarica distancirala. Samo je majci ispričala za njihovu ljubavnu vezu, ali nije naišla na razumevanje. Ni ona nije želela da dođe u Beograd i upozna čoveka s kojim je njena ćerka živela, a koji je stariji i od nje. Ipak, čuvala je njenu tajnu od oca.

Došao je i taj dan. Lola je diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Ubrzo se zaposlila u jednoj finansijskoj instituciji, preko Dušanovih poslovnih veza. Bila je vredna i poslušna, brzo je učila. Posle samo samo nekoliko meseci se dokazala pa je unapređena. Postala je direktorka jednog sektora. Na poslu je ostajala do kasno, dolazila je umorna, nije joj bilo do seksa sa Dušanom. Osećao je da je gubi. Došao je trenutak da mu sama prizna u kom pravcu ide njihov odnos.

– Moramo da razgovoramo, rekla mu je ozbiljnim tonom.

– Znao sam da će do ovoga doći…

– Želim brak, decu, porodicu…, shvati me, Dušane, moji od mene to očekuju, ali bih posle svega razočarala oca kada bi mi ti bio muž, plakala je dok je govorila.

– Dobro, tvoj život – tvoja odluka. Ionako si mi bila želja za 60. rođendan. Kada sam gasio svećice, pojavila si se i ja sam pomoslio: „Bože, hvala ti što si anđela poslao u moj život“. Ja sada imam 66, ti 27 godina, vreme je za neke nove želje i osobe u našim životima, govorio je smireno i polako, a srce mu se cepalo.

Narednih dana, Lola je našla stan i iselila se. Bukvalno je iznela 20 kutija garderobe i obuće koje joj je bivši partner kupio na putovanjima. Ono što je ona uložila u enterijer, nije želala da nosi u novi stan i novi život. Dušanu nije dala adresu.

On joj je slao poruke, ali ih je ignorisala.

Godinu dana kasnije, poslala mu je SMS i fotografiju:

– Udala sam se, trudna sam, uskoro ću postati majka. Moj život je lep, kako si ti?

– Čestitam, odgovorio joj je Dušan.

Narednih meseci nisu znali ništa jedno o drugom, a onda je došao njen rođendan.

– Srećan rođendan, majko, napisao je on.

– Hvala, mili moj. Rodila sam sina. Sudbina. Muž je institirao da mu damo ime Dušan po njegovom dedi. Kad god pozovem sina, setim se tebe…

Prošlo je par godina od tada. Dušan je sedeo sa prijateljicom u jednom restoranu. Dobio je obaveštenje da ima nekoliko poruka na viberu. Uzeo je telefon i pogledao, bile su slike na kojima je Lola sa sinom u ski centru u Švajcarskoj.

– Mili, razvodim se. Volela bih da te vidim. Dušan i ja dolazimo sa odmora u nedelju, jesi li slobodan, pitala je.

– Jesam, napisao je Dušan Loli, a prijateljici kazao:

– Želje se ispunjavaju onima koji imaju strpljenja. Lola je ponovo moja.

S. V.

Foto: pexels.com

 

Check Also

LEKOVITA HRANA: Recept za supu koja je do 100 puta efikasnija od antibiotika!

U sezoni virusa i gripa, malo ko se izvuče bez posete lekaru, injekcija i antibiotika. …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!