Home / Naslovna / Da bi vam svaki dan bio “nasmejan”, radite ove TRI stvari pred odlazak na spavanje

Da bi vam svaki dan bio “nasmejan”, radite ove TRI stvari pred odlazak na spavanje

 

Koliko puta ste pred odlazak u krevet pomislili “da mi je da se naspavam, potrebna mi je energija za sutrašnji dan”? Pored kvalitetnog sna, da biste bili zadovoljniji i ispunjeniji, potrebno je da uradite i ove tri stvari:

Ugodite sebi

Upalite sveću, mirišljavi indijski štapić ili tamjan. Bavite se jogom, pročitajte odlomak iz knjige koju volite, napravite kupku, slušajte instrumentalnu muziku, meditirajte… Radite male jednostavne stvari koje ne oduzimaju previše vremena, a vas usrećuju i pomažu vam da zaboravite na svakodnevnicu.

Zapisujte sve čega se setite

Trebalo bi uvek uz sebe da imate blok (rokovnik) i olovku da zapišete sve čega se setite. Danju je dobro da podsetnik držite u torbi, a noću pored kreveta na stočiću. Bićete rasterećeniji čak i ako ubeležite, na primer, da  kupite pastu za zube. Moći ćete uvek da budete prisutni u sadašnjem trenutku i nećete se previše zamarati bespotrebnim informacijama, ali nećete zaboraviti ni na sastanke, kupovinu, da pozovete nekog, ili završite nešto što ste planirali…

Vežbajte zahvalnost

Koliko god vam blesavo izgledalo, studije pokazuju da zahvalnost ima višestruko dejstvo na naše mentalno zdravlje. Zahvalnost smanjuje stres i anksioznost. Dok ne postane deo vašeg svakodnevnog života, zapisujte na čemu ste sve zahvalni. Možete da budete zahvalni na ljudima koje ste upoznali tog dana, što ste imali ukusan obrok, što ste vi i vaša porodaca zdravi. Budite zahvalni za sve stvari u vašem životu – od malih do velikih.

Sigurni smo da ćete se već posle prvog puta, nakon što uradite ove tri stvari pred spavanje, probuditi puni energije. Neka ovo postane deo vaše svakodnevne rutine i doneće vam mnogo radosti u život.

S. V.

Foto: pexels.com

 

 

Check Also

AUTOSUGESTIJA IMA MOĆ: Izgovarajte ovu rečenicu tri puta dnevno tokom mesec dana i desiće se čudo!

Poznati francuski psiholog Emil Kue je u jednoj bolnici u kojoj je radio u Parizu, sproveo ekspertiment na svojim pacijentima, …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!