Home / Naslovna / LJILJANINA ISPOVEST: Uništio mi je život samo zbog jedne rečenice na račun njegovog “ponosa”!

LJILJANINA ISPOVEST: Uništio mi je život samo zbog jedne rečenice na račun njegovog “ponosa”!

Iza Ljiljane je bilo više nego burno leto. Radila je dva posla, imala nekoliko prolaznih avantura sa kriminalcima, fudbalerima i ostalim „gradskim facama“. Početom septembra, upoznala je Vojina. Građevinski inženjer, zaposlen u stranoj kompaniji, drugačiji od svih s kojima je delila krevet prethodnih meseci.

Njen broj je dobio od prijatelja s kojim je ona poslovno sarađivala. Pozvao ju je i pitao da li bi mogla i njemu da pomogne oko organizacije jednog poslovnog događaja. Odmah je prešao na horoskop:

– Vi mora da ste vaga, samo su one tako šarmantne i pametne.

– Moram da vas razočaram, vi ste sigurno vaga, ja sam lavica, uzvratila mu je.

Pozvao ju je na večeru. Prihvatila je. Posle više nego uzbudljivog leta, želala je da se smiri pored pristojnog, neiskompleksiranog muškarca. Učinilo joj se da je Vojin baš takav. Već je prešla tridesetu i želala je da se „smiri“. Ne zato što je njena priroda bila takva, već što više nije mogla da sluša roditelje „Udaj se, Ljiljana, i gore od tebe se udadoše“.

Vojin je došao po nju svojim belim puntom. Kada ga je videla, poželala je da je pogodi kometa. Iako je samo šest godina stariji od nje, izgledao je da ima mnogo više. Ožiljak na licu kao „uspomena“ na dečju igru iz parka još više ju je iritirao i nije mogla da ga gleda u oči dok razgovaraju.

Sela je u auto i počela da smišlja kako da se izvuče. On je u tom trenutku izvadio crvenu ružu sa zadnjeg sedišta i poklonio joj. Prevrnula je očima, mislivši da on nije primetio.

– Hvala ti, stvarno nije trebalo, rekla mu je, uzela cvet i ponovo ga vratila na zadnje sedište.

Vojin se trudio da joj veče bude zabavno i uzbudljivo, a ona je smišljala kako da ga otkači kao potencijalnog dečka, a zadrži kao klijenta, jer njegova firma je od onih koje plaćaju na vreme i poštuju dogovore.

Dovezao ju je ispred zgrade u kojoj je živela. Srce joj se uzlupalo, krenula je da izađe iz kola, a on ju je uhvatio za ruku:

– Mogu li da te poljubim, pitao ju je.

– Ništa slađe nisam čula, rekla je i prepustila mu se.

Posle svih manje – više napadnih likova s kojima se zabavljala do tada, njegovo pitanje za dozvolu da je poljubi, totalno joj je pomutilo razum. Zaljubila se istog trenutka. I uživala je u tom poljupcu.

Vojin se bukvalno u njenim očima „od žabe pretvorio u prelepog princa“.

– Bajke su istinite priče, ponadala se.

Sutradan ju je „princ“ čekao u svojoj beloj „kočiji“ ispred kancelarije na Slaviji. Imao je iznenađenje za nju – odveo  je na salaš u blizini Novog Sada, gde su bili jedini gosti. Sve vreme ju je zaljubljeno gledao i ponavljao:

– Ti si najlepša žena na svetu!

Po povratku u Beogradu, pozvala ga je u stan. Pokušala je da ga skine, nije joj dozvolio.

– Idi ti u krevet, skini se i čekaj me, rekao joj je i otišao u kupatilo.

Dugo se zadržao, ona je počela da gleda film na televiziji. U trenutku joj se učinilo da joj neko stoji iznad glave. Bio je to Vojin. Ko od majke rođen.

– Upoznaj se sa Deda Mrazom, kazao je dok je držao stidne dlake oko penisa.

– Dušo, šta je to, pitala ga je u čudu.

– Deda Mraz, ovo je moja brada!

– Kakav crni Deda Mraz? Pa duže su ti dlake nego on, krati to, rekla je.

Nije želeo da je posluša. Ipak, vodili su ljubav. Uživala je u svakom dodiru, pokretu, poljupcu…

Seks posle toga nisu imali često. Iako joj je to važno, mislila je da on želi da joj stavi do znanja da je sa njom zbog toga što je dobra, pametna, zabavna, ostvarena i da će neke stvari doći vremenom.

Ljilja je blistala. Imala je sve što se u životu poželeti može – sjajnog dečka, posao koji voli, mali krug prijatelja. U potpunosti mu se posvetila. Napustila je dodatni posao. “Ispovedila” mu  sve svoje “grehove” jer je smatrala da je vezu potrebno graditi na istini i poverenju. On njoj nije sve pričao. Postao je ćutljiv posle seksa i nekako odsutan. Kao da je kovao neki plan.

Posle samo mesec i po dana zabavljanja, predložio joj je da nađu stan i počnu zajednički život. Njenoj sreći nije bilo kraja. Svi, do čijeg mišljenja joj je stalo, su je podržali…osim majke, ona ju je nekoliko puta opomenula „Jesi li dobro razmislila o toj odluci?“.

Iznajmili su stan od njegovog bivšeg kolege, novogadnja, potkrovlje, dupleks na Voždovcu. Ljiljana se mnogo obradovala.

– Konačno ćemo imati seks svaku noć, šapnula mu je kada su smestili sve stvari u ormane.

Pogledao ju je, okrenuo se i otišao u kupatilo. Posle nekoliko minuta, ušla je za njim. Pokrio je međunožje rukama i viknuo:

– Izlazi napolje, narušavaš mi privatnost!

Bila je na ivici suza. Sela je u dnevnu sobu i gledala u jednu tačku. Izašao je iz kupatila, prošao pored nje i otišao u sobu na spratu. Posedela je još pola sata, a potom otišla za njim. Primetila je da se pokrio svojim jorganom, a ćebe koje je ona donela ostavio je na njenoj strani  kreveta. Prvu noć u njihovom novom stanu je preplakala.

Ujutru je bez reči otišao na posao. Ona je izašla posle njega. Sa posla su joj javili će cele nedelje imati večernje događaje i da bi trebalo da se pojavi. Napisala mu je poruku, a on joj je odgovorio da će o tome pričati kod kuće.

– Ja ne želim da spavam sa tvojom slikom, bio je jasan i iziričit.

Pozvala je šefa i rekla da ne može da se pojavi ni na jednom večernjem dogođaju do kraja godine, iako je to vreme kada sve uspešne firme, njihovi klijenti, prave godišnje zabave i prisustvo na takvim prijemima je neophodno zbog nastavka saradnje i u budućnosti.

Ljilja je dobila otkaz. Njen dragi Vojin ju je utešio rečima:

– Bolje nađi posao u banci, posle pet da budeš kući kao svaka pristojna žena.

– Kako da nađem posao u banci, pitala ga je.

– Ne znam kako, poznaješ toliko muškaraca valjda neko može da ti pomogne, kazao je, a ona ućutala.

Došla je subota. Po navici je legla, pokrila se svojim ćebetom, a on ju je otkrio i počeo da ljubi. Hteo je seks. Kada su završili, pitala ga je tiho i nežno:

– Ljubavi, šta je ovo bilo, mnogo mi se svidelo, kada ćemo da ponovimo?

– Ti samo na to misliš! Seks je zabava za sirotinju, a tebi je samo to u glavi. Površna si. Laku noć, odbrusio je, okrenuo se na drugu stranu, isključio svetlo i zaspao.

U ponedeljak joj je sa posla poslao poruku da spremi ručak. Ljiljana nikada ranije nije kuvala. Uzela je svoju ušteđevinu i kupila u lokalnoj meseri roštilj i spremila supu iz kesice. Postavila je sto i sačekala svog dragog. Bila je uzbuđena:

– Jel lepa supa, dragi?

– Kakvo je to sugestivno pitanje, viknuo je, bacio kašiku, ustao, prošetao krug po dnevnoj sobi i seo opet za sto.

– Nauči da pričaš, kaže se „kakva je supa“, ko te je naučio da postavljaš sugestivna pitanja?

Ništa nije rekla, a oči su joj bile pune suza.

Nastavila je od svojih para da kupuje svu hranu za kuću i nikada mu nije priznala da ona obroke samo servira na sto, a da drugi spremaju. Pored toga, uredno je plaćala svoj deo kirije i računa. Umeo je tačno u „50 para“ da joj traži za komunalije.

Jednom su otišli u posetu kod njegovog druga iz detinjstva. On i njegova supruga su nekoliko meseci ranije postali roditelji prvi put. Beba je plakala iz sve snage sve dok je Ljiljana nije uzela u ruke. Domaćini su bili oduševljeni.

– Hajde, Vojine i vi jedno da imate. Vidi kako je deca vole.

Ćutao je. Kada su došli kući, Ljilja se” lomila” oko njega.

– Dušo, kakva sam bila?

– Sa bebom misliš? Odvratna. Deca baš ne idu uz tebe, nikada nećeš biti majka, odgovorio je, ovlaš poljubio i otišao u kupatilo.

Oko nje se “okrenuo” stan. Sa koje god strane je pokušala da mu priđe, nailazila je na zid.

Bližila se Nova godina. Vojin je doneo odluku, u dogovoru sa svojim prijateljima, da za doček idu u poznati beogradski restoran.

– Dušo, ja ne radim, za mene je 80 evra mnogo novca za samo jednu noć da dam, plus haljina i frizura, priznala mu je.

– Ja ću platiti i za tebe, ti ćeš mi dati čim se zaposliš i gledaj da to bude što pre, kazao je.

Ona mu je kupila novogodišnji poklon. Bio je pomalo ljut.

– Zašto mi nisi rekla šta planiraš, kupio bih i ja tebi nešto slično, a ne kartu za doček od 80 evra?

– Ne treba ništa, stvarno. Meni je najveći poklon taj što imam tebe u životu, bila je iskrena.

Njegovi prijatelji su bili oduševljeni Ljiljom. Vedra, vesela, skoro pa duplo mlađa od njih. Njene priče su ih zabavljale do suza. Međutim, kada su došli kući, odbio je da vode ljubav.

– Dušo, zašto, pa Nova godina je???

– Mnogo si danas pričala, i što treba, i što ne treba, kaženjena si, rekao je hladno.

Zbog krize sa isporukom gasa, prvih dana 2009. godine  nisu imali grejanje u stanu.  On je pokupio svoje stvari i otišao kod svog oca. Četiri dana joj se nije javljao. Ni ona nije htela da ga zove, iako joj se srce cepalo na pola.

Za Božić joj je rekao da se pristojno obuče jer će ići kod njegove familije na ručak. Bila je presrećna. Obukla je najlepšu dugačku haljinu koju je imala. Bili su u liftu, približavao joj se.

– Konačno će me poljubiti posle dugo vremena, pomislila je.

Umesto toga, rekao joj je:

– Kako si ružna, i udaljio se.

Nije više mogla da izdrži patnju kroz koju je prolazila. Izboličila se od tuge što je on odbacuje, ponižava i vređa. Majka ju je molila da ga napusti.

– Ne mogu da ga ostavim. Znam da nije onaj Vojin u kojeg sam se zaljubila, ali ga volim, govorila je svima koji su pokušali da joj pomognu.

Najavio joj je da će im na večeru doći prijatelji s kojima su bili na dočeku. On je za tu priliku kupio praseće pečenje i piće. Supruga jednog od njegovih prijatelja je prosula piće na pločice u kuhinji.

– Uzmi krpu, obriši, naredio joj je.

Gošći je bilo neprijatno. Ljiljana je donela krpu, stavila pod nogu i počela da kruži oko fleke.

– Ne tako, sagni se i lepo očisti, rekao je bez trunke emocije u glasu.

Gošća je pokušala da je zaštiti, ali to je imalo suprotan efekat od željenog. Kad su njegovi prijatelji otišli, počeo je da viče na nju:

– Počela si da zavodiš i žene, kurvo! Koketiraš s kim stigneš, otkad sam te upoznao! Ti si jedna obična drolja, nimfomanka! Samo na kur*c misliš! Da sam hteo, mogao sam te jeba*i još prvo veče! Sve sam video kakva si kad si prevrnula očima na cvet koji sam ti doneo na prvom sastanku, vikao je dok je pakovao svoje stvari.

Ljiljana je plakala i molila ga da to ne radi, već da sedne i da razgovaraju. Međutim, Vojin je doneo odluku i ništa nije moglo da ga zaustavi. Na komodi je ugledao novogodišnji poklon od nje, parfem.

– I ovo da pakujem, mislim moje je, poklonila si mi za Novu godinu, ionako ne očekujem da ćeš mi ikada vratiti 80 evra za novogodišnju večeru, rekao je.

Pogled joj je bio pun prezira. Sada je ona želala da on što pre ode.

Spakovao se, i na izlasku rekao:

– Ostani ovde do kraja meseca, ja ću obavestiti vlasnika da oglasi stan od februara. I još jedna stvar. Nađi sledeći put kur*c po tvojoj meri, pa ćeš biti srećnija!

– Ne mogu da verujem! Sve ovo vreme patnje, mučenja za njega i mene jer sam mu rekla da ima mali!, pomislila je i pitala se zbog čega je nije odmah ostavio ili se na drugačiji način osvetio, a ne šaradom zvanom „zajednički život“ i ponižavanjem do besvesti.

Nekoliko dana kasnije, Ljiljana se tuširala. Dok je živela sa Vojinom, morala je da zaključa vrata stana, a ključ izvadi iz brave, uradila je to i ovog puta. Međutim, umesto njega, u stan je ušao vlasnik. Mlad, zgodan, i fizički i mentalno podsećao ju je na momke s kojima je bila pre Vojina. Pokrila se brzo peškirom, ali je bilo već kasno. Video ju je golu. Pričali su o svojim partnerima. Vlasnik se žalio da mu je žena zbog  drugog stanja „nepodnošljiva“.

– Imam predlog. Ostani ti ovde još koji mesec, za kiriju ne moraš da brineš, plaćaćeš samo račune,a ja bih te poveremeno obilazio, rekao joj je.

– Zatečena sam, ne znam šta da kažem. Daj mi vremena da razmislim.

Ispričala je Vojinu za ponudu koju je dobila od njegovog prijatelja, vlasnika stana. U neverici je rekao:

– Jeste, kako da ne, svi bi samo tebe da je*u!

Ipak, kada se iselila, dala je bivšem dečku i svoje ključeve od stana da vrati stanodavcu. On je otišao da se vidi s njim, lepo su se ispričali, ali mu drug nije pomenuo „predlog“ koji je dao Ljiljani. Kada je došlo vreme da se rastanu, Vojin je izvadio i svoj i njen ključ. Drug ga je gledao u čudu.

– To nisi očekivao, pitao ga je i nije dobio odgovor.

Pozvao je Ljiljanu.

– Dugujem ti izvinjenje što ti nisam verovao kad si mi rekla za ponudu, kazao je.

– Da li mi opraštaš i što nisam stigla da ti kažem da mi je sa tvojih sedam centimetara bio najbolji seks u životu, pitala ga je.

Prekinuo je vezu. Od tada ga više nikada nije ni čula, ni videla.

S. V.

Foto: Pexels.com

 

 

 

Check Also

LEKOVITA HRANA: Recept za supu koja je do 100 puta efikasnija od antibiotika!

U sezoni virusa i gripa, malo ko se izvuče bez posete lekaru, injekcija i antibiotika. …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!