Home / Naslovna / Danijelova potraga za “onom pravom” na društvenim mrežama

Danijelova potraga za “onom pravom” na društvenim mrežama

Većina ljubavnih veza danas počinje na internetu. Čak i većina prevara startuje nakon „bezazlene“ poruke u inboks „Ćao, šta radiš?“. Ovo je priča o Danijelu, koji je u gotovo očajničkoj potrazi za svojom “lepšom polovinom”.

Danijel ima 43 godine, rođen i odrastao u Beogradu, završio Saobraćajni fakultet, često je menjao poslove, ali i devojke. Uglavnom ih je upoznavao preko raznih čet aplikacija, a poslednjih desetak godina preko popularnih društvenih mreža.

U mladosti nije mnogo mario za ozbiljne veze, voleo je da se provodi, da troši zarađeni novac sa društvom, a tek sa ponekom devojkom se viđao na piću pre odlaska u hotelsku sobu.

Poslednjih pet godina, Danijelu, situacija na poslovnom planu nije zavidna. Takođe mu ni privatno ne cvetaju ruže. Mnogi iz njegovog društva su odavno uplovili u bračne vode i dobili decu, samo je on još uvek sam. Poželeo je da se skrasi. Međutim, kako to obično biva, sudbina se ovog puta poigrala s njim, kao što se on nekada igrao sa ženama koje su želele nešto više od neobaveznog seksa.

Neke žene je svesno želeo da izbegne, ali je ipak upadao u njihove zamke. Najviše se „opekao“ sa Maricom. Ona je supruga lokalnog funkcionera iz jednog gradića na zapadu Srbije i majka troje dece. U Beograd dolazi dva-tri puta sedmično. Nekada da bi šopingovala, a neretko da bi suprugu pravila društvo na službenom putovanju. Dok je on na sastancima, Marica se provodi sa Danijelom.

Nezajažljiva je u krevetu. Privlači ga jako, ali zna da ona neće nikada ostaviti muža. Njene igrice bez imalo emocija i sa mnogo strasti ga izluđuju. Taj strah da će biti uhvaćen od strane njenog muža mu istovrmeno ledi krv u žilama ali, i uzbuđuje do bola.

Iako se viđa sa Maricom, bezuspešno šalje poruke slobodnim devojkama na društvenim mrežama. Izlazio je sa pravnicama, učiteljicama, bankarkama, doktorkama… i slušao njihove (tužne) priče posle kojih se kući vraćao iscrpljeniji nego nakon seksa sa Maricom.

Bankarka Milica je rodom iz istog mesta odakle je Marica. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu i zaposlila se u banci 2008. godine. Mlađa je od njega tri godine. Kupila je stan i auto na kredit. Pričali su preko Instagrama. Pozvala ga je u svoj stan. On je odneo vino, a ona je poručila kinesku hranu. Već posle sat vremena su bili goli u spavaćoj sobi. Bio je zadovoljan. Međutim, trenutak sreće prekinula je Milica.

– Možeš li sada da ideš, imam sutra rano neke obaveze, pitala ga je.

– Evo idem, kada ćemo se ponovo videti?

– Ne znam, pozvaću te. Nisi moj tip, znaš? Ja preferiram dosta mlađe muškarce, ali sam pala na tvoj dečački šarm, rekla mu je kroz osmeh, ispratila do vrata i više mu se nikada nije javila.

Doktorka Vesna mu je već kroz poruke naglasila da je u depsresiji zbog raskida. Ipak, prihvatio je da se vide. Našli su se u tihom kafiću na Vračaru.

– Ja sam u njega gledala kao u Boga! Zbog njega sam odbila stručno usavršavanje u Nemačkoj. Svi su mi govorili da on nije za mene, ja im nisam verovala… pričala je Vesna, a Danijel je mislima odlutao daleko i više je od ovoga nije čuo. Rastali su se prijateljski i više se nisu čuli, ni videli.

Ana mu je delovala ozbiljno. Radila je na Slaviji u jednom javnom preduzeću i svaku pauzu za ručak je korisitila da dođe kod njega na seks. Posle nekog vremena poželeo je da izađe s njom na večeru. Oklevala je. Odlagala..pronalazila najrazličitije izgovore i retko mu je na poruke odgovarala u popodnevnim i večernjim časovima.

Nakon, za Danijela dugačkog vikenda, Ana je došla kod njega u stan na Crvenom krstu. Počela je da se skida, ali ju je zaustavio.

– Stani, hoćeš li mi reći o čemu se radi? Zašto si tako tajnovita? Ovako više ne može, ili mi reci sve ili je gotovo, zapretio joj je.

Ona se još malo kolebala pa mu konačno priznala.

– Ja sam udata, muž mi je u zatvoru zbog nekih malverzacija, imam troje dece i veruj mi da sve ovo radim samo da bih tebe zašititila.

– Molim te, idi, rekao joj je.

– Nemoj me ostavljati, molim te. Znaš li koliko njih mene želi, a ja živim samo za ovaj trenutak kada ću tebe videti, preklinjala ga je.

– Ja želim ozbiljnu devojku i ženu, rekao je Danijel.

– Neću ti stajati na putu jednog dana kada je nađeš, ali nemoj me sada ostavljati, molim te. Volim te od prvog dana, priznala je.

– Ne pričaj gluposti, kako možeš da me voliš od prvog dana?

– Da, volim te, otkad si mi rekao da se zoveš Danijel i da si rođen 15. jula, kao moj najmlađai sin!

Pao mu je mrak na oči. To što je rekla nije mogao da „svari“. Ipak, džentlemenski se izvadio na obaveze i ponudio da je odveze do posla. Tražila mu je da joj obeća da će joj se javiti. Nije mogao.

Zvala ga je posle još neko vreme, a onda je i ona nestala.

Sve vreme je i sa Maricom, koja je u međuvremenu počela da mu kupuje skupe poklone.

One koje je on želeo, nisu htele njega, a sve više žena mu je jasno stavljao do znanja da ne žele brak, decu i kutlaču. Počeo je da im priča kako će on da kuva, pere, pegla..podiže dete, ali ni to nije palilo.

Seksa na pretek, ljubavi ni u najavi.

Jasmina je za njega, posle svih, delovala kao sunce na kraju tunela. Mislio je „Ona je ta“. Dugo su se dopisivali preko Tindera i Whats apa. Došla je iz Surdulice u Beograd kao studetkinja prava, završila i zaposlila se u sudu. Iznajmila je stan na periferiji grada da bi od plate mogla samostalno da se izdržava u prestonici. Tražila je muža. Želi da se ostvari kao majka. Patrijahalno je vaspitana. Poštovala je Danijela… i čini se samo to. Seks i nije bio vatren, ali on je rešio da ne traži „dlaku u jajetu“.  Predložio joj je da odu jedan vikend u apartman na Zlatiboru, koji je u vlasništvu njegove porodice. Oduševljeno je prihvatila. Kako je bila suviše umorna od puta, odmah je legla i zaspala. Danijel se dopisivao sa drugim devojkama preko društvenih mreža skoro do jutra. Odspavao je par sati, ustao i spremio joj doručak. Njena reakcija ga je slomila.

– Kakav si ti muškarac kad spremaš ženi jelo, pitala ga je, a potom pozvala nekoliko svojih drugarica da se „požali“ kakav je „mlakonja“.

Nije želeo da komentariše. Vikend i nije protekao onako kako se on nadao. U povratku za Beograd, Jasmina je telefonom pričala sa svojom majkom. „Diktirala“ joj je Danijelovu imovinu.

– Da, ovaj stan je u vlasništvu njegove porodice. I onaj u Beogradu. Sam živi… njegovi su u penziji, žive na Kosmaju, retko dolaze. Ne, nema nikoga, jedinac je. Sad ne radi, ali je završio fakultet… Od čega živi? Ček da ga pitam….., rekla je majci, a onda to pitanje postavila i svom dečku.

– Kaži joj da si mi sudila za krađu, da smo se tako upoznali i da živim od onoga što sam ukrao, nakon odležane kazne, rekao je ljutito.

Bila je besna, otkačila je majku, pa počela da urla na Danijela.

– Jesi li ti normalan, šta to pričaš? Pomisliće da si ozbiljan!

– Takve razgovore ubuduće vodi kada nisam prisutan. Ne mogu da slušam kako mi popisuješ imovinu, brojiš krvna zrnca, rekao je.

– To je sasvim normalno, branila se.

– Normalno je i to da se ljudi zapošljavaju preko konkursa u sudu, a ti si mi rekla kako ti je jedan čovek na funkciji pomogao, podvalačeći da ne želiš više od toga da mi kažeš. Šta bi ja trebalo da pomislim, a?

Ućutala je. Do Beograda više nisu progovorili ni reč. Nisu odmah raskinuli. Nastavili su da se viđaju, a posle nekog vremena, Danijel je počeo da uviđa ne samo da nema seksa, već ni ljubavi. Jasmina je kroz njegov stan prolazila kao kroz hotel, na njega nije obraćala pažnju. Rešio je da joj „zatvori vrata“. Pokušala je da ga odobrovolji, ali nije se dao.

Još uvek je sa Maricom.  Počeo je da sumnja da joj nije jedini ljubavnik. I sada se oko toga sekira. Ipak, nije odustao od potrge za onom pravom. Uveren je da se ona krije iza nekog naloga na društvenim mrežama. Pravog naloga.

S. V.

Foto: pixabay.com

Check Also

LEKOVITA HRANA: Recept za supu koja je do 100 puta efikasnija od antibiotika!

U sezoni virusa i gripa, malo ko se izvuče bez posete lekaru, injekcija i antibiotika. …

Ostavi komentar

avatar
  Pretplati se  
Obavesti me o
error: Content is protected !!